Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009 15:45

ΑτΕ: Παραίτηση από τα ασφαλιστικά μέτρα κατά ΔΕΗ

Την απόφαση της Αλουμίνιον της Ελλάδος να παραιτηθεί από την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, γνωστοποίησε σήμερα η Επιχείρηση. Ως αιτιολογία για την παραίτηση, ΑτΕ προέβαλε ότι η ένδικη αίτηση κατέστη για αυτήν άνευ αντικειμένου.

Την απόφαση της Αλουμίνιον της Ελλάδος να παραιτηθεί από την αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, γνωστοποίησε σήμερα η Επιχείρηση.

«Κατά τη σημερινή μετά από αναβολή (που ζήτησε η Αλουμίνιον ΑΕ) δικάσιμο της αίτησης της Αλουμίνιον ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείο Αθηνών για λήψη ασφαλιστικών μέτρων κατά της ΔΕΗ, λόγω της από 1/7/08, κατ’ εφαρμογή της σχετικής Υπουργικής Αποφάσεως, αύξησης κατά 10% στο τιμολόγιο Υψηλής Τάσης (Α150), η Αλουμίνιον παραιτήθηκε από την αίτησή της αυτή», αναφέρει η ΔΕΗ στην ανακοίνωσή της.

Ως αιτιολογία για την παραίτηση, ΑτΕ προέβαλε ότι η ένδικη αίτηση κατέστη για αυτήν άνευ αντικειμένου, καθότι, και αν ακόμη γινόταν δεκτή από το Δικαστήριο, και πάλι η Αλουμίνιον «κλείνει» διότι αδυνατεί να πληρώσει ακόμη και το τιμολόγιο Α150 χωρίς την αύξηση του 10%.

«Η δημόσια αυτή στο Δικαστήριο δήλωση επιβεβαιώνει τη θέση της ΔΕΗ ότι οι ισχυρισμοί της Αλουμίνιον περί δήθεν παράνομης επιβολής σε αυτήν της αύξησης του 10% εκ μέρους της ΔΕΗ, ήταν εξ αρχής προσχηματικοί και στόχευαν στην απόκρυψη της πραγματικής ουσίας της υπόθεσης», υπογραμμίζει η ΔΕΗ.

Όπως σημειώνει, μετά την άρνηση ουσιαστικά της Αλουμίνιον να αναμείνει την απόφαση της ανεξάρτητης Ελληνικής Δικαιοσύνης για την μεταξύ μας έστω και προσχηματικά, τεθείσα, διαφορά, η ΔΕΗ θα προβεί με κάθε νόμιμο μέσο στη διασφάλιση των απαιτήσεών της κατά της Αλουμίνιον.

«Σε κάθε περίπτωση, όμως, η ΔΕΗ δεν θα επιτρέψει να χρησιμοποιηθεί αυτή η αντιπαράθεση ως άλλοθι για να αποκρυβούν πιθανόν ειλημμένες, για άλλους λόγους, άσχετους με τη ΔΕΗ, επιχειρηματικές αποφάσεις της άλλης πλευράς», καταλήγει η Επιχείρηση.