Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 18:14

Χ.Α.: Κοντά στις 1.700 μονάδες ο Γ.Δ.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ωστόσο ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Σημαντική άνοδο σημείωσαν η ΔΕΗ, η ΕΤΕ και η Alpha Bank.

Αξιόλογα κέρδη κατέγραψε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης, ωστόσο ο όγκος των συναλλαγών κυμάνθηκε σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η μετοχή της ΔΕΗ σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 5,93%, ενώ από τον κλάδο των τραπεζών ξεχώρισαν η Εθνική Τράπεζα (3,8%), η Alpha Bank (3,62%), η MPB (2,34%) και η Τράπεζα Κύπρου (2,17%).

«Η αγορά ακολούθησε την Ευρώπη σημειώνοντας ανοδική αντίδραση με υπεραπόδοση της Εθνικής Τράπεζας... και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Το γεγονός ότι η Εθνική έχει υψηλή ρευστότητα και δεν έχει πολύ ανάγκη το κρατικό σχέδιο των 28 δις ευρώ για την ενίσχυση της ρευστότητας στην αγορά προσελκύει το ενδιαφέρον των επενδυτών», πρόσθεσε.

Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 1,91% και τερμάτισε στις 1.695,16 μονάδες, πολύ κοντά στο υψηλότερο σημείο της ημέρας.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 81,6 εκατ. ευρώ.

Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 87 σημείωσαν άνοδο, 91 κατέγραψαν απώλειες και 64 παρέμειναν σταθερές.

Η συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαμορφώθηκε στα 65,059 δισ. ευρώ.