Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 26 Ιανουαρίου 2009 18:51

Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού αγροτών - Σωτ. Χατζηγάκη

Συνεχίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας, της Θράκης, αλλά και της Πελοποννήσου, τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συνοριακών σταθμών. Σε εξέλιξη το κρίσιμο ραντεβού του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης με εκπροσώπους 18 μπλόκων.

Συνεχίζουν οι αγρότες της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης τις κινητοποιήσεις τους με αποκλεισμούς εθνικών οδών και συνοριακών σταθμών. Στο «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν σήμερα και οι αγρότες της Πελοποννήσου. Σε εξέλιξη είναι η κρίσιμη συνάντηση του λεγόμενου πανελλαδικού συντονιστικού οργάνου, που εκπροσωπεί 18 μπλόκα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Χατζηγάκη.

Κλειστά παραμένουν τα τελωνεία των Ευζώνων, της Δοϊράνης και των Κήπων Έβρου και οι συνοριακοί σταθμοί του Προμαχώνα, του Ορμενίου καθώς και της Εξοχής.

Εξ άλλου, παραταγμένα στην περιοχή της Κορνοφωλιάς βρίσκονται τα τρακτέρ από τους δήμους Σουφλίου και Ορφέα, όπου η εθνική οδός κλείνει κατά διαστήματα, χωρίς ωστόσο να δημιουργούνται ιδιαίτερα προβλήματα στη διέλευση των οχημάτων.

Στις 7:30μ.μ. θα κλείσει για μια ώρα ο κόμβος των Μαλγάρων, ενώ σε ωριαίο αποκλεισμό του δρόμου αναμένεται να προχωρήσουν την ίδια ώρα και αγρότες της ανατολικής πλευράς της πόλης, στον κόμβο «Πράσινα Φανάρια». Κλειστός παραμένει ο κόμβος της Νέας Χαλκηδόνας.

Στις έξι το απόγευμα, έκλεισαν την Εγνατία Οδό στον κόμβο των Γρεβενών αγρότες της περιοχής, ενώ κλειστός παραμένει ο δρόμος στα Κερδύλια και στη Χρυσούπολη Καβάλας. Τρακτέρ συγκεντρώθηκαν και στο Πετροχώρι της Ξάνθης.

Κλειστή είναι και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών στα Τέμπη και στη Νίκαια, ενώ κατά διαστήματα κλείνουν και ανοίγουν δρόμοι σε παρακαμπτήριες οδούς στους νομούς Λάρισας και Τρικάλων.

Από τις 12:00 το μεσημέρι αγρότες της Πελοποννήσου έχουν αποκλείσει την κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα διόδια του Ισθμού Κορίνθου, στη νέα εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ