Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2009 11:22

Santander: Προσφέρει 1,38 δισ. € σε πελάτες που έχασαν χρήματα λόγω Μάντοφ

Την απόφασή της να προσφέρει το ποσό των 1,38 δισ. ευρώ στους πελάτες της που έχασαν χρήματα λόγω της έκθεσής της σε επενδύσεις του Μπέρναρντ Μάντοφ, ανακοίνωσε η Banco Santander. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας γνωστοποίησε, επίσης, πως θα βάλει «λουκέτο» σε επτά hedge funds.

Την απόφασή της να προσφέρει το ποσό των 1,38 δισ. ευρώ στους πελάτες της που έχασαν χρήματα λόγω της έκθεσής της σε επενδύσεις του Μπέρναρντ Μάντοφ, ανακοίνωσε η Banco Santander.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ισπανίας γνωστοποίησε, επίσης, χθες πως θα βάλει «λουκέτο» σε επτά hedge funds, τα οποία λειτουργεί η Optimal Investment Services, καθώς το σκάνδαλο Μάντοφ πυροδότησε κύμα απόσυρσης κεφαλαίων.

Η Santander, η οποία έχει αποκαλύψει ότι η συνολική έκθεσή της στο σκάνδαλο ανέρχεται στα 2,33 δισ. ευρώ, μηνύθηκε από μερίδα επενδυτών που την κατηγορούν ότι δεν κατάφερε να εξετάσει προσεκτικά τις εν λόγω επενδύσεις.

Η διευθέτηση του θέματος πιθανόν να οδηγήσει σε αντίστοιχες προτάσεις και άλλες εταιρείες, όπως η αυστριακή Bank Medici, η έκθεση της οποίας σε επενδύσεις του Μάντοφ ανέρχεται σε 3,2 δισ. δολάρια.