Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 09:02

Επισκόπηση οικονομικού Τύπου

Οι τίτλοι των οικονομικών εφημερίδων.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Έκθεση- "κόλαφος" ΕΕ για ανεπαρκείς μεταρρυθμίσεις".

"Τη διόγκωση των δημοσιονομικών ελλειμμάτων της Ελλάδας και την καθυστέρηση προώθησης διαρθρωτικών αλλαγών στην αγορά εργασίας, επικρίνει η ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την πρόοδο στην υλοποίηση της στρατηγικής της Λισαβόνας" γράφει η «Ν».

ΕΞΠΡΕΣ: "Ελαστικό ...Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων".

Στο βασικό της θέμα η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε αύξηση των δαπανών του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων εάν υπάρξει ταχεία απορρόφηση των κονδυλίων που ήδη έχουν αποδεσμευτεί. Αυτό προκύπτει από χθεσινές δηλώσεις του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Κινήσεις εντυπωσιασμού με ποινές σε 17 τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "στα πλαίσια της επιχείρησης ενίσχυσης του φιλολαϊκού της προφίλ η κυβέρνηση ανακοίνωσε χθες την επιβολή προστίμων συνολικού ύψους 10,2 εκατ. ευρώ σε 17 τράπεζες για καταχρηστικό όρο σε συμβάσεις. "

ΚΕΡΔΟΣ: "Τρία εφιαλτικά σενάρια. Θλιβερά μηνύματα στέλνει η διεθνής οικονομική ελίτ από το παγωμένο Νταβός".

Η εφημερίδα γράφει ότι "εκρηκτικό είναι το "κοκτέιλ" που συνθέτουν οι νέες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία και του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας για την ανεργία σε παγκόσμια κλίμακα. Το ΔΝΤ προβλέπει σχεδόν πλήρη στασιμότητα για την παγκόσμια οικονομία εφέτος , με ρυθμό ανάπτυξης μόλις 0,5% που είναι ο χαμηλότερος μεταπολεμικά".