Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2009 14:37

Νέο μήνυμα ΥΠΑΝ στις τράπεζες για καταχρηστικές χρεώσεις

Νέο μήνυμα στις τράπεζες για τις παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος μέσω του ρ/σ Alpha 9,89, μία ημέρα μετά την επιβολή προστίμων σε 17 πιστωτικά ιδρύματα.

Νέο μήνυμα στις τράπεζες για τις παραβάσεις διατάξεων περί προστασίας καταναλωτή έστειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος μέσω του ρ/σ Alpha 9,89, μία ημέρα μετά την επιβολή προστίμων σε 17 πιστωτικά ιδρύματα http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/01/28/1622401.htm . Γιώργος Βλάχος.

Όπως ανέφερε, το υπουργείο είχε ζητήσει από τις τράπεζες να σταματήσουν τις καταχρηστικές χρεώσεις, όμως εκείνες συνέχισαν την ίδια πολιτική.

«Τα πρόστιμα είναι καλά δεμένα νομικά και χθες ανακοινώθηκαν. Για να κάνει προσφυγή μια τράπεζα πρέπει να προκαταβάλει το 20%. Δεν είναι σοφό από κανέναν η συνέχιση αυτής της πολιτικής» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν θα επιβληθούν και άλλα πρόστιμα, απάντησε πως αυτό είναι προφανές. «Αν κάποιος δεν σέβεται τους νόμους και τις αποφάσεις και κάποιος επιμένει, ε, κανείς δεν θα υποκαταστήσει το κράτος» πρόσθεσε.

Καταλήγοντας, τόνισε: «Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι το κράτος είναι εδώ και λειτουργεί και οι κανόνες πρέπει να είναι σεβαστοί από όλους ό,τι και αν είναι ο οποιοσδήποτε».