Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 31 Ιανουαρίου 2009 14:00

Νέο σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης επεξεργάζεται ο Ομπάμα

Ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία, θα επαναφέρει την πίστωση και θα μειώσει το ύψος των χρεών από τα ενυπόθηκα δάνεια, σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα ο Μπαράκ Ομπάμα, όπως τόνισε στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό διάγγελμά του.

Ένα νέο σχέδιο, το οποίο θα αναζωογονήσει την αμερικανική οικονομία, θα επαναφέρει την πίστωση και θα μειώσει το ύψος των χρεών από τα ενυπόθηκα δάνεια, σκοπεύει να παρουσιάσει σύντομα ο Μπαράκ Ομπάμα.

Στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό διάγγελμά του, ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος έχει τοποθετήσει στην κορυφή της ατζέντας του την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας, κάλεσε τη Γερουσία να εγκρίνει το νομοσχέδιο οικονομικής τόνωσης, το οποίο ψήφισε την περασμένη εβδομάδα η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, επειδή επιδεινώνονται οι οικονομικές συνθήκες, ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι επεξεργάζεται νέα στρατηγική για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

«Σύντομα ο υπουργός Οικονομικών, Τιμ Γκάιτνερ, θα ανακοινώσει μια νέα στρατηγική για την ανάκαμψη του οικονομικού μας συστήματος που θα επαναφέρει την πιστωτική ροή στις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά», δήλωσε ο Ομπάμα στο ραδιοφωνικό διάγγελμά του.

Όπως τόνισε, το σχέδιό του θα διασφαλίζει ότι οι επικεφαλής των εταιρειών δεν θα πλουτίζουν εις βάρος του φορολογούμενου. Προειδοποίησε, πάντως, ότι η οικονομική ανάκαμψη θα χρειαστεί χρόνια, όχι μήνες.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Reuters