Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 03 Φεβρουαρίου 2009 10:43

Citigroup: Αναζητά αγοραστές για τη Nikko Cordial

Εντός του μηνός πιθανόν να ξεκινήσει τη δημοπρασία για την πώληση της χρηματιστηριακής της μονάδας στην Ιαπωνία η Citigroup. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται το Reuters, ενδιαφέρον για την εταιρεία αναμένεται να δείξουν οι τρεις κορυφαίες τράπεζες της χώρας.

Εντός του μηνός πιθανόν να ξεκινήσει τη δημοπρασία για την πώληση της χρηματιστηριακής της μονάδας στην Ιαπωνία η Citigroup.

Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο θέμα, τις οποίες επικαλείται το Reuters, ενδιαφέρον για την εταιρεία αναμένεται να δείξουν οι τρεις κορυφαίες τράπεζες της χώρας. Η αξία του deal πιθανόν να ανέλθει σε 3,4 δισ. δολάρια.

Ειδικότερα, προσφορές εκτιμάται ότι θα καταθέσουν οι Mitsubishi UFJ Financial Group, Mizuho Financial Group και Sumitomo Mitsui Financial Group.

Η πώληση της μονάδας ήταν αναμενόμενη, καθώς η Citigroup – η οποία εμφάνισε καθαρές ζημίες 28,5 δισ. δολαρίων τους τελευταίους 15 μήνες – είχε ανακοινώσει ότι θα «σπάσει» σε δύο μονάδες και θα διαχωρίσει το «τοξικό» ενεργητικό της.

Ο πλειοδότης του διαγωνισμού θα αποκτήσει ένα δίκτυο περίπου 110 υποκαταστημάτων σε ολόκληρη την Ιαπωνία.