Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 04 Φεβρουαρίου 2009 12:34

Μικρή άνοδος για τις τιμές πετρελαίου

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, παρά τις προβλέψεις για νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα. Τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας αναμένεται να ανακοινωθούν στις 17:30 (ώρα Ελλάδος).

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές πετρελαίου, παρά τις προβλέψεις για νέα αύξηση των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα.

Τα επίσημα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας αναμένεται να ανακοινωθούν στις 17:30 (ώρα Ελλάδος).

Η άνοδος των τιμών αποδίδεται στις ενδείξεις ότι ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) θα προχωρήσει σε νέα μείωση της παραγωγής του σε μια προσπάθεια να δώσει ώθηση στην αγορά πετρελαίου.

Στις 11:38 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάρτιο ενισχυόταν κατά οκτώ σεντς στα 40,86 δολάρια το βαρέλι. Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εμφανίζεται μειωμένη κατά 50%.

Στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 44,16 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο οκτώ σεντς.

«Το οικονομικό περιβάλλον παραμένει πολύ αδύναμο και η αγορά περιμένει σήμερα τα στοιχεία από τις ΗΠΑ για το πετρέλαιο», σημειώνει αναλυτής της BNP Paribas, στο Λονδίνο.