Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2002 07:02

Ασιατικά Χρηματιστήρια

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι κορεατικές μετοχές με τις μεγαλύτερες απώλειες να σημειώνουν αυτές της Korean Air Co., καθώς έντονη είναι η ανησυχία για τη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία της χώρας, ότι η αύξηση της τιμής των υγρών καυσίμων μετά την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου στα υψηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα 23 μηνών, θα επηρεάσουν τα έσοδά της.

Ο δείκτης Kospi έχανε 13,79 μονάδες, ποσοστό 2%, φθάνοντας στις 677,59 μονάδες στις 12:18' μ.μ. στη Σεούλ, τοπική ώρα. Ο δείκτης ήταν πολύ κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Και οι μετοχές των ναυτιλιακών εταιρειών κινήθηκαν πτωτικά μετά την αύξηση της τιμής του αργού πετρελαίου στα 32 δολ. το βαρέλι στις ηλεκτρονικές, μετά τη διαπραγμάτευση συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης.

Αλλού στην Ασία, ο δείκτης Nikkei κέρδιζε ποσοστό 0,5%, με τα μεγαλύτερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Canon Inc.

Στην Ταϊβάν, πτωτικά κινείτο ο δείκτης TWSE με τις μετοχές της Formosa Plastics Corp. να κινούνται πτωτικά, καθώς έντονη είναι η ανησυχία ότι η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θα επηρεάσει τις τιμές της νάφθας, η οποία χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία για την κατασκευή πετροχημικών και πλαστικών.

Κλειστές είναι οι αγορές στις Φιλιππίνες και την Ινδονησία, λόγω εθνικής εορτής.