Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2009 11:06

Ρωσία: Διαψεύδει τα περί αναδιάρθρωσης εταιρικού δανεισμού

Η Ρωσία δεν μελετά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δανεισμού, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, διαψεύδοντας δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι εγχώριες τράπεζες θα ζητήσουν τη βοήθεια του κράτους προκειμένου να καθυστερήσουν την αποπληρωμή δανείων έως 400 δισ. δολαρίων.

Η Ρωσία δεν μελετά το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του δανεισμού, ξεκαθάρισε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, διαψεύδοντας δημοσίευμα ιαπωνικής εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο οι εγχώριες τράπεζες θα ζητήσουν τη βοήθεια του κράτους προκειμένου να καθυστερήσουν την αποπληρωμή δανείων έως 400 δισ. δολαρίων.

«Η κυβέρνηση της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν σχεδιάζει να μελετήσει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του εταιρικού δανεισμού των ρωσικών τραπεζών και επιχειρήσεων», δήλωσε ο Αλεξέι Κούντριν στο Reuters.

Σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei ανέφερε ότι οι ιδιωτικές τράπεζες θα ζητήσουν κρατική βοήθεια για να επαναδιαπραγματευθούν με τις ευρωπαϊκές και άλλες ξένες τράπεζες την καθυστέρηση των αποπληρωμών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος της Russian Association of Regional Banks, Ανατόλι Ακσάνοφ, τον οποίο επικαλείτο η Nikkei, χαρακτήρισε το δημοσίευμα «αναληθές».