Στις 4.981 ανέρχονται οι εγκρίσεις των τραπεζών για δάνεια κίνησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, παρουσιάζοντας τα σχετικά στοιχεία, ο αριθμός των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνεται καθώς κατά μέσο όρο φτάνουν καθημερινά τουλάχιστον 200 εγκρίσεις στο ΤΕΜΠΜΕ.
Στις 4.981 ανέρχονται οι εγκρίσεις των τραπεζών για δάνεια κίνησης μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ). Τα σκήπτρα στα ποσοστά εγκρισιμότητας κρατά η Αγροτική Τράπεζα με 45,91% (2.287 αιτήσεις) και ακολουθούν η Εθνική Τράπεζα με 33,03% (1.645 αιτήσεις), η Τράπεζα Πειραιώς με σημαντικά χαμηλότερo ποσοστό 5,78% (288 αιτήσεις) και η Alpha Bank με 4,86% (242 αιτήσεις).
Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και μέλος του ΤΕΜΠΜΕ Σωτήριος Μαγόπουλος κατά τη διάρκεια ενημερωτικής ημερίδας για το πρόγραμμα επιδότησης κεφαλαίου κίνησης από το ΤΕΜΠΜΕ, που συνδιοργάνωσαν το Επιμελητήριο και το Επαρχείο Λαγκαδά.
Ο πρόεδρος του ΒΕΘ, που δέχθηκε πληθώρα ερωτημάτων από τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι, παράλληλα, κατέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην συνεργασία τους με τις τράπεζες προκειμένου να λάβουν την πολυπόθητη έγκριση, τους προέτρεψε να στραφούν σε τράπεζες που έχουν μεγάλη εγκρισιμότητα όσον αφορά τις αιτήσεις για τη λήψη δανείου μέσω του ΤΕΜΠΜΕ. Μάλιστα ο κ. Μαγόπουλος παρότρυνε τους παρευρισκόμενους να κλείσουν τους λογαριασμούς τους σε τράπεζες που δεν τους εξυπηρετούν.
Τα ποσοστά εγκρισιμότητας
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Μαγόπουλος και αφορούν εγκρίσεις που δόθηκαν από τις τράπεζες μέχρι τις 6 Φεβρουαρίου, το ύψος των δανείων ανέρχεται σε 507.930.384,52 ευρώ και αφορά 4.981 επιχειρήσεις. Όπως επισήμανε ο κ. Μαγόπουλος ο αριθμός των επιχειρήσεων συνεχώς αυξάνεται καθώς κατά μέσο όρο φτάνουν καθημερινά τουλάχιστον 200 εγκρίσεις στο ΤΕΜΠΜΕ.
Οι περισσότερες επιχειρήσεις (1.367) που έχουν λάβει εγκρίσεις για δανειοδότηση δραστηριοποιούνται στην Αττική (ήτοι 27,44% επί του συνόλου) ενώ οι επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας ανέρχονται σε 836, ήτοι 16,78%.
Ακολουθεί η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη με τις επιχειρήσεις που έχουν λάβει έγκριση για δανειοδότηση να αγγίζουν τις 407 (8,17%) ενώ πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό στην Δυτική Μακεδονία με τις εγκρίσεις να φτάνουν στις 199 (4%).