Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 11 Φεβρουαρίου 2009 11:44

Nokia: Μείωση παραγωγής, περικοπές θέσεων στη Φινλανδία

Σε μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο στο Salo της Φινλανδίας σχεδιάζει να προχωρήσει η κορυφαία κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων Nokia, λόγω της μειωμένης ζήτησης. Επίσης, η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει ένα ερευνητικό κέντρο στην πόλη Jyvaskyla.

Σε μείωση της παραγωγής της στο εργοστάσιο στο Salo της Φινλανδίας σχεδιάζει να προχωρήσει η κορυφαία κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων Nokia, λόγω της μειωμένης ζήτησης.

Επίσης, η εταιρεία σκοπεύει να κλείσει ένα ερευνητικό κέντρο στην πόλη Jyvaskyla, επίσης στη Φινλανδία, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Με τα σχέδια αυτά, έχουμε ως στόχο να μειώσουμε την παραγωγή στο Salo, λόγω της μειωμένης ζήτησης στην αγορά, ενώ οι λειτουργίες στο εργοστάσιο συνεχίζονται κανονικά», δήλωσε ανώτατο στέλεχος της εταιρείας.

Η Nokia επισημαίνει επίσης ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες για περικοπή των λειτουργικών δαπανών της, θέτοντας στο στόχαστρο όλες τις περιοχές και δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στο εργοστάσιο του Jyvaskyla απασχολούνται 320 άτομα, ενώ σχεδιάζονται άλλες 90 απολύσεις σε άλλα μέρη της χώρας. Στο Salo, η Nokia θα απολύσει προσωρινά το 20% με 30% του προσωπικού της.