Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 13 Φεβρουαρίου 2009 21:26

ΗΠΑ: Ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο ανάκαμψης

Ενέκρινε, όπως αναμενόταν, η Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 787 δισ. δολ. Απόψε αναμένεται η έγκρισή του, εκτός απροόπτου, και από τη Γερουσία. Στη συνέχεια θα προωθηθεί για υπογραφή στον πρόεδρο Ομπάμα, που προκειμένου να γίνει νόμος του κράτους.

Ενέκρινε, όπως αναμενόταν, η Βουλή των Αντιπροσώπων το σχέδιο ανάκαμψης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 787 δισ. δολ.

Το σχέδιο υπερψηφίστηκε με 246 ψήφους υπέρ έναντι 183 κατά, χωρίς την υποστήριξη των Ρεπουμπλικανών βουλευτών.

Το πακέτο αποτελεί προϊόν συμβιβασμού δύο προηγούμενων διαφορετικών σχεδίων που είχαν εγκρίνει αντίστοιχα τα δύο σώματα του Κογκρέσου.

Απόψε αναμένεται η έγκριση του σχεδίου και από τη Γερουσία.

Λίγο νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς είχε γνωστοποιήσει πως ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα την Τετάρτη θα δημοσιοποιήσει δέσμη μέτρων με βασικό στόχο την αποτροπή των κατασχέσεων κατοικιών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος από την πλευρά του διευκρίνισε πως το συμβιβαστικό σχέδιο «είναι μόνον η αρχή» μιας συνολικής κυβερνητικής δράσης με στόχο να ανακάμψει η οικονομία της χώρας.

Σημείωσε πάντως πως «η δράση που ακολουθούμε τώρα μία μακρά, δυσχερής διαδικασία, πριν δηλαδή να δούμε να μπαίνει ξανά σε τροχιά η οικονομία μας».

«Προκειμένου να ξεπεράσουμε αληθινά την κρίση αυτήν, θα πρέπει οπωσδήποτε να διασφαλίσουμε τη ροή πιστώσεων και προς τα νοικοκυριά και προς τις επιχειρήσεις μας» πρόσθεσε.