Οικονομία & Αγορές
Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου 2009 15:15

Περιορισμούς στην εισοδηματική πολιτική ζητεί ο διοικητής της ΤτΕ

Μετά την Κομισιόν που ζήτησε πρόσθετα και σκληρότερα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γ. Προβόπουλος, εισηγείται τη λήψη αυστηρών μέτρων για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και την ανακατανομή των περιορισμένων πόρων του προϋπολογισμού.

Μετά την Κομισιόν που ζήτησε πρόσθετα και σκληρότερα μέτρα από την ελληνική κυβέρνηση, και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), Γιώργος Προβόπουλος, εισηγείται τη λήψη αυστηρών μέτρων για τους εργαζομένους στον δημόσιο τομέα και την ανακατανομή των περιορισμένων πόρων του προϋπολογισμού, προκειμένου η ελληνική οικονομία να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», ο κ. Προβόπουλος, στην Έκθεση για τη Νομισματική Πολιτική 2008/2009 που θα καταθέσει τη Δευτέρα στις 13.00, ζητεί περιορισμούς στην εισοδηματική πολιτική για το 2009 εν όψει των συλλογικών διαπραγματεύσεων, ώστε να καταστεί δυνατή η συγκράτηση των υπερβολικών ελλειμμάτων.

Η Έκθεση της ΤτΕ θα προηγηθεί της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Πρόγραμμα Σταθερότητας όπου μεταξύ άλλων, η Κομισιόν συνιστά στην κυβέρνηση να επιδείξει προσοχή στις αυξήσεις μισθών και να μειώσει τις δαπάνες του δημόσιου τομέα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο κ.Προβόπουλος, στην έκθεσή του,δεν κρύβει την ανησυχία του για τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τις μεγάλες δυσκολίες που υπάρχουν στην εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους.