Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2002 11:32

Αποζημιώσεις 3,99 εκατ. ευρώ στους αγρότες

Σήμερα και αύριο 31 Δεκεμβρίου χορηγούνται σε παραγωγούς διαφόρων περιοχών της χώρας αποζημιώσεις ύψους 3.990.162 ευρώ για ζημιές στη φυτική παραγωγή που προκλήθηκαν από τις καλοκαιρινές βροχοπτώσεις Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2002.

Οπως ανακοινώθηκε από τον Οργανισμός Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ), οι αποζημιώσεις αυτές αφορούν τους νομούς Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδας, Αρτας, Αχαϊας, Ημαθίας, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κερκύρας, Κιλκίς, Κοζάνης, Κυκλάδων, Λακωνίας, Μεσσηνίας, Πέλλας, Πιερίας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Σερρών και Χαλκιδικής.

Επίσης από σήμερα καταβάλλονται σε 438 κτηνοτρόφους αποζημιώσεις ύψους 383.968 ευρώ για ζημιές στο ζωϊκό κεφάλαιο ασφαλιστικά καλυπτόμενες από τον ΕΛ.ΓΑ. Τα δικαιούμενα ποσά των αποζημιώσεων αποστέλλονται μέσω ΑΤΕ και ΕΛ.ΤΑ.

Από 1ης Ιανουαρίου 2003 οι παραγωγοί υποχρεούνται να δηλώνουν τραπεζικό λογαριασμό ώστε από εδώ και στο εξής τα ποσά των αποζημιώσεων να κατατίθενται απ'ευθείας στην τράπεζα.

Αναλυτικότερα στοιχεία για τα δημοτικά διαμερίσματα των οποίων οι παραγωγοί αποζημιώνονται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του ΕΛ.ΓΑ. στο Διαδίκτυο στη διεύθυνση : www.elga.gr