Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 11:05

Ευρωζώνη: Σε ιστορικά χαμηλά μεταποίηση, υπηρεσίες

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησαν οι δείκτες για τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης στην Ευρωζώνη, το Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου πιθανόν να είναι χειρότερη από το τελευταίο τρίμηνο του 2008. Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 36,2 μονάδες.

Σε νέα ιστορικά χαμηλά υποχώρησαν οι δείκτες για τους τομείς των υπηρεσιών και της μεταποίησης στην Ευρωζώνη, το Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ότι η οικονομική επιβράδυνση κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου πιθανόν να είναι χειρότερη από το τελευταίο τρίμηνο του 2008.

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Markit, ο PMI για τις υπηρεσίες υποχώρησε στα ιστορικά χαμηλά επίπεδα των 38,9 μονάδων από τις 42,2 μονάδες του Ιανουαρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδό τους στις 42,4 μονάδες.

Στον τομέα της μεταποίησης, ο δείκτης PMI βρέθηκε στο ιστορικό χαμηλό των 33,6 μονάδων από 34,4 μονάδες που ήταν τον Ιανουάριο.

Ο σύνθετος δείκτης PMI υποχώρησε στις 36,2 μονάδες από τις 38,3 μονάδες του προηγούμενου μήνα. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδό του στις 38,5 μονάδες.