Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 13:50

Στη Βουλή το ν/σ για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας

Στη Βουλή κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών το ν/σ του υπ. Απασχόλησης για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, όωπς ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. «Δεν μιλούμε για μόνιμες προσλήψεις, αλλά για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης», διευκρίνισε για το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ.

Στη Βουλή κατατίθεται εντός των προσεχών ημερών το νομοσχέδιο του υπουργείου Απασχόλησης για το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Αλαβάνου προς τον πρωθυπουργό, σχετικά με τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης τους εργαζόμενους.

«Είναι έτοιμο, και θα κατατεθεί εντός των προσεχών ημερών το νέο νομοσχέδιο για το ΣΕΠΕ», δήλωσε η κ. Πετραλιά και αναφερόμενη στην προ δύο ημερών συνάντησή της στην Αθήνα, με τους διευθυντές και τους τμηματάρχες του ΣΕΠΕ από όλη την Ελλάδα, πρόσθεσε:

«Δώσαμε δύο σαφείς κατευθύνσεις: Εντατικοποίηση των ελέγχων και τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, αυστηρή σε όσους κινούνται με αντικοινωνική-παραβατική λογική, και στο πλευρό εκείνων των επιχειρήσεων που τηρούν το νόμο και διασφαλίζουν θέσεις εργασίας».

«Το μήνυμα που στέλνουμε, τόνισε η κ. Πετραλιά, και το οποίο αποτυπώνεται στην πρακτική των ελέγχων του ΣΕΠΕ, αλλά και των μεικτών κλιμακίων του ΙΚΑ, είναι ένα και ξεκάθαρο: ο ΣΕΠΕ είναι ο θεματοφύλακας, ο συνήγορος των εργαζομένων και των εργασιακών δικαιωμάτων».

Ερωτηθείσα από τον κ. Αλαβάνο για το πρόγραμμα απασχόλησης 60.000 ανέργων του ΟΑΕΔ, η κ. Πετραλιά είπε ότι αφορά κατά βάση στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, εφόσον οι οργανισμοί που θα προσλάβουν τους ανέργους έχουν θέσεις, ανάγκες και τα απαραίτητα κονδύλια.

Διευκρίνισε επίσης ότι «δεν μιλούμε για μόνιμες προσλήψεις αλλά για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε επίδομα απασχόλησης».