Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 17:01

Θετικοί σε μειώσεις τιμών οι αρτοποιοί

Θετικοί σε μειώσεις τιμών εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των αρτοποιών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο. Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και οι αρτοποιοί δεν θα είναι αδιάφοροι, δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους. Ίσως και φθηνότερη από πέρυσι η λαγάνα.

Θετικοί σε μειώσεις τιμών εμφανίστηκαν οι εκπρόσωποι των αρτοποιών μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Βλάχο.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής αλληλεγγύης και οι αρτοποιοί δεν θα είναι αδιάφοροι, ήδη από τον περασμένο μήνα υπάρχουν σε αρκετά σημεία μειώσεις στις τιμές άρτου - αρτοσκευασμάτων, δήλωσε ο Πρόεδρος Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδας Μιχάλης Μούσιος. Πρόσθεσε δε πως για το θέμα του ψωμιού περιμένουν η μετακύλιση από το κόστος των σιτηρών να περάσει στα άλευρα και στη συνέχεια στους ίδιους προκειμένου να προχωρήσουν σε μείωση και οι υπόλοιποι αρτοποιοί.

Εν όψει Καθαράς Δευτέρας, διαβεβαίωσε πως η λαγάνα σε καμιά περίπτωση δεν είναι ακριβότερη από το 2007-08. Όπως διευκρίνισε ο κ. Βλάχος, η τιμή της εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί στα 2,50 ευρώ, από 2,80 πέρυσι.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης εξέφρασε ακόμη την άποψη πως με τις τιμές που υπάρχουν σήμερα στα άλευρα σιγά-σιγά μπορεί να υπάρξει κάμψη στις τιμές του ψωμιού. «Ήδη, σε πολλά αρτοποιεία φαίνεται ότι υπάρχει μείωση αλλά θα έλεγα ότι μπορεί να γενικευθεί και θα έλεγα ότι μπορεί να φτάσει τα 10 λεπτά» πρόσθεσε. Σημείωσε πάντως πως το υπουργείο δεν μπορεί να προτείνει τιμή καθώς η αγορά είναι ελεύθερη και τόνισε: «Όμως επιστήσαμε την προσοχή σε όλους και επειδή οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι, είναι η στιγμή που πρέπει ο καθένας από μας να αναλάβει το μερίδιο της κοινωνικής του ευθύνης απέναντι στους συμπολίτες μας».