Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 15:01

Νέα απόπειρα ιδιωτικοποίησης του σερβικού RTB Bor

Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος στρατηγικής συνεργασίας για την ιδιωτικοποίηση του μεταλλευτικού και εξορυκτικού συγκροτήματος RTB Bor, δημοσίευσε σήμερα η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας. Η πρόσκληση σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την απόκτηση ποσοστού 40% του συγκροτήματος από στρατηγικό εταίρο.

Δημόσια πρόσκληση ενδιαφέροντος στρατηγικής συνεργασίας για την ιδιωτικοποίηση του μεταλλευτικού και εξορυκτικού συγκροτήματος RTB Bor, δημοσίευσε σήμερα η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων της Σερβίας.

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος σηματοδοτεί την έναρξη της διαδικασίας για την απόκτηση ποσοστού 40% του συγκροτήματος από στρατηγικό εταίρο, έναντι τιμήματος 116 εκατ. δολαρίων.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Ιδιωτικοποιήσεων, η νέα προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του RTB Bor περιέχει και ένα σημείο που αναμένεται ότι θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επίδοξων αγοραστών. Πρόκειται για τη δυνατότητα αύξησης του ποσοστού του αγοραστή στο συγκρότημα, από 40% στο 67%, σε περίπτωση που ο αγοραστής επενδύσει ποσό μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο της συμφωνίας που θα υπογραφεί.

Στο RTB Bor απασχολούνται περισσότερα από 2.000 άτομα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Tanjug