Οικονομία & Αγορές
Κυριακή, 01 Μαρτίου 2009 16:21

Α. Μέρκελ: Διαφορετικές οι συνθήκες σε κάθε χώρα της Ανατ. Ευρώπης

Τα κράτη της Ε.Ε., που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, μπορούν να βασίζονται στη βοήθεια των διεθνών οργανισμών, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος ¶νγκελα Μέρκελ. Οι οικονομικές συνθήκες στις χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων αυτών της ανατολικής Ευρώπης, είναι «πολύ διαφορετικές», τόνισε.

Τα κράτη της Ε.Ε., που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, μπορούν να βασίζονται στη βοήθεια των διεθνών οργανισμών, δήλωσε σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος ¶νγκελα Μέρκελ, πριν ξεκινήσει η άτυπη Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Οι οικονομικές συνθήκες στις χώρες της Ε.Ε., συμπεριλαμβανομένων αυτών της ανατολικής Ευρώπης, είναι «πολύ διαφορετικές», τόνισε η Μέρκελ σε δημοσιογράφους, προειδοποιώντας πως δεν θα πρέπει να υπάρξει μια ενιαία για όλους απάντηση στην κρίση.

«Βλέπω μια πολύ διαφορετική κατάσταση» σε κάθε χώρα, ανέφερε ο γερμανίδα καγκελάριος. «Δεν μπορείς να συγκρίνεις ούτε τη Σλοβενία ούτε τη Σλοβακία με την Ουγγαρία.»

Η Μέρκελ εκτίμησε επίσης ότι η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΙΒ) – ο χρηματοδοτικός βραχίονας της Ε.Ε. – θα πρέπει να ενισχύσει τη χορήγηση δανείων στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Πηγή: Bloomberg