Την υποστήριξή του για μια εφ’ όλης της ύλης αναθεώρηση της νομοθεσίας που καλύπτει τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ευρώπη εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε τους Ευρωπαίους ομολόγους του.
Την υποστήριξή του για μια εφ’ όλης της ύλης αναθεώρηση της νομοθεσίας που καλύπτει τη λειτουργία του χρηματοοικονομικού τομέα στην Ευρώπη εξέφρασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών σε επιστολή που απέστειλε τους Ευρωπαίους ομολόγους του, σύμφωνα με τους Financial Times.
Διαφωνεί, ωστόσο, με τη θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού φορά που θα υπάγεται στην ΕΚΤ και που θα παρεμβαίνει στις εθνικές νομοθεσίες.
Η χρονική στιγμή της παρέμβασης του ¶λιστερ Ντάρλινγκ συμπίπτει με τη σημερινή συνεδρίαση των Ευρωπαίων Επιτρόπων στη διάρκεια της οποίας αναμένεται να επικυρωθούν περισσότερες από 30 μεταρρυθμίσεις που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα η ομάδα του Ζακ ντε Λαροζιέρ, πρώην διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας.
Οι παρατηρήσεις του κ. Ντάρλινγκ υπογραμμίζουν τη δυσκολία επίτευξης πολιτικής ομοφωνίας στους κόλπους της Ευρώπης. Ο ίδιος, ωστόσο, παρέχει την πλήρη στήριξή του στην εδραίωση ενός ανεξάρτητου ενιαίου ελεγκτικού οργάνου «με ένα συγκεκριμένο στόχο που θα εξομαλύνει τις εθνικές διαφορές», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Στο νέο φορέα αναμένεται να εκχωρηθούν αρμοδιότητες με στόχο τη θέσπιση κανονισμών στο χρηματοοικονομικό σύστημα και την παρακολούθηση της τήρησης των ευρωπαϊκών προτύπων.
«Σύντομα θα εξελιχθεί σε μια ρυθμιστική αρχή και ένα φόρουμ που θα ευθύνεται για την αναθεώρηση της αποτελεσματικότητας των εθνικών εποπτικών φορέων», αναφέρει ο Βρετανός πρωθυπουργός.