Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 11:48

Στα γραφεία της Ukrtransgaz επιχείρησε να εισέλθει η ουκρανική SBU

Στα γραφεία της Ukratransgaz, της αρχής που είναι υπεύθυνη για τους ουκρανικούς αγωγούς φυσικού αερίου, επιχείρησαν να εισέλθουν σήμερα άντρες της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU, δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της εταιρείας Ίνα Κόβαλ.

Στα γραφεία της Ukratransgaz, της αρχής που είναι υπεύθυνη για τους ουκρανικούς αγωγούς φυσικού αερίου, επιχείρησαν να εισέλθουν σήμερα άντρες της ουκρανικής υπηρεσίας ασφαλείας SBU.

«Υπάρχουν άντρες στην είσοδο, οι οποίοι προσπαθούν να μπουν μέσα», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της εταιρείας Ίνα Κόβαλ. «Δεν έχουν κανένα έγγραφο ή ένταλμα», ανέφερε, σημειώνοντας πως οι άντρες είναι ντυμένοι με πολιτικά και προφανώς άοπλοι.

Η Μαρίνα Οσταπένκο, εκπρόσωπος της SBU, δήλωσε από την πλευρά της ότι «οι εκπρόσωποι της SBU διεξάγουν έρευνα στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για καταχρήσεις στον τομέα του φυσικού αερίου».

Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της Naftogaz, Ίλια Σαβίν, μέλη του κοινοβουλίου έχουν μεταβεί επί τόπου και προσπαθούν να αποτρέψουν την είσοδο των αντρών της υπηρεσίας ασφαλείας στο κτίριο, με το αιτιολογικό ότι υπάρχει δικαστική εντολή που απαγορεύει τη διεξαγωγή της έρευνας.

Χθες, άνδρες των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας εισέβαλαν στην έδρα της ουκρανικής εταιρείας υδρογονανθράκων Naftogaz, στο κέντρο του Κιέβου, στο πλαίσιο έρευνας. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Naftogaz, Σέρχι Νταβιντένκο, τα μέλη της ομάδας αναζητούσαν τα πρωτότυπα των συμβολαίων που υπογράφηκαν ανάμεσα στη Naftogaz και τη Gazprom τον Ιανουάριο στη Μόσχα.

Η εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βίκτορ Γιούσενκο δήλωσε ότι οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας ενεργούν στο πλαίσιο του νόμου. Ωστόσο, σύμφωνα με την πρωθυπουργό της χώρας Γιούλια Τιμόσενκο, στόχος της έρευνας είναι η αποδιοργάνωση του συστήματος διανομής φυσικού αερίου και πληρωμών της Ουκρανίας.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters