Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 10:27

ATEbank: 9.930 αιτήσεις από ΜμΕ για δάνεια μέσω του ΤΕΜΠΜΕ

Το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο τραπεζικό σύστημα για δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του ΤΕΜΠΜΕ έχει χορηγήσει η ATEbank, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της. Ειδικότερα, μέχρι και την 27 Φεβρουαρίου 2009, τα αιτήματα που έχει δεχθεί η ΑΤΕbank ανήλθαν σε 9.930.

Το μεγαλύτερο αριθμό αιτημάτων στο τραπεζικό σύστημα για δανειοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) έχει χορηγήσει η ATEbank, όπως επισημαίνει σε ανακοίνωση της.

Ειδικότερα, μέχρι και την 27 Φεβρουαρίου 2009, τα αιτήματα που έχει δεχθεί η ΑΤΕbank ανήλθαν σε 9.930, ύψους 900 εκατ. ευρώ περίπου. Από αυτά, τα 4.500, ύψους 360 εκατ. ευρώ, έχουν ήδη εγκριθεί από την τράπεζα. Σημειώνεται ότι το 90% των αιτημάτων προέρχεται από πελάτες άλλων τραπεζών.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, με βάση τα πιο πάνω στοιχεία, η αξιολόγηση των 5.000 περίπου αιτημάτων από το δίκτυο της ΑΤΕbank απαιτεί χρόνο και για το λόγο αυτό έχουν δοθεί σχετικές οδηγίες με σκοπό την έγκαιρη αντιμετώπιση των ήδη υποβληθεισών αιτήσεων και την εξυπηρέτηση, κατά προτεραιότητα, των υφιστάμενων πελατών της. Αιτήματα από πελάτες άλλων τραπεζών θα εξετασθούν μετά την ολοκλήρωση της διεκπεραίωσης των υφιστάμενων αιτημάτων.