Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 13:57

Α. Βέμπερ: «Όχι» σε μείωση επιτοκίων κάτω του 1%

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κάτω από το 1%, τόνισε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ ¶ξελ Βέμπερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Φρανκφούρτη. Δήλωσε, παράλληλα, πως δεν λέει όχι σε μια μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο μηδέν.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να μειώσει το βασικό της επιτόκιο κάτω από το 1%, τόνισε το μέλος του δ.σ. της ΕΚΤ ¶ξελ Βέμπερ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα στη Φρανκφούρτη.

«Βλέπω το χαμηλότερο επίπεδο, στο οποίο θα πρέπει να υποχωρήσουν τα επιτόκια, στο 1%», δήλωσε ο Βέμπερ, διευκρινίζοντας ότι δεν λέει όχι σε μια μείωση του επιτοκίου καταθέσεων στο μηδέν. «Το προτιμώ όμως στο 0,5%», πρόσθεσε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά τη μείωση του βασικού επιτοκίου της ΕΚΤ σε ιστορικά χαμηλά, οι αξιωματούχοι της τράπεζας στρέφουν πλέον το ενδιαφέρον τους στο επιτόκιο καταθέσεων.

Ο διοικητής της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, δήλωσε στις 5 Μαρτίου ότι το επιτόκιο, το οποίο έχει μειωθεί στο 0,5%, είναι «πολύ πολύ χαμηλό».