Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 12 Μαρτίου 2009 16:11

Σε κλοιό πιέσεων η Wall Street

Αρνητική εικόνα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, εν μέσω αντικρουόμενων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία. Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει αρνητικά και η απόφαση της Standard & Poor’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της GE.

Αρνητική εικόνα επικρατεί σήμερα στη Wall Street, εν μέσω αντικρουόμενων στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Νωρίτερα, το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου. Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις μειώθηκαν τον προηγούμενο μήνα κατά 0,1%, έναντι πτώσης 0,5% που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας έδειξαν αύξηση των εβδομαδιαίων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας κατά 9.000, υποδηλώνοντας πως η αγορά εργασίας στις ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται υπό πίεση.

Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζει αρνητικά και η απόφαση της Standard & Poor’s να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της General Electric και του οικονομικού της βραχίονα.

Ο Dow Jones υποχωρούσε νωρίτερα κατά 14,9 μονάδες στις 6.915,5 μονάδες, ο S&P 500 σημείωνε πτώση 1,33 μονάδων στις 720,03 μονάδες, ενώ ο Nasdaq διαμορφωνόταν στις 1.368,4 μονάδες, μειωμένος κατά 3,24 μονάδες.