Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 16 Μαρτίου 2009 11:23

Creta Farm: Σύσταση εταιρείας με την ισπανική ARGAL Groupo Alimentario

Συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική εταιρεία "ΑRGAL Groupo Alimentario", για την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά της Ισπανίας των πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων της με ελαιόλαδο «Εν Ελλάδι», , υπέγραψε η Creta Farm στις 12 Μαρτίου 2009.

Συμφωνία συνεργασίας με την ισπανική εταιρεία "ΑRGAL Groupo Alimentario", για την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά της Ισπανίας των πρωτοποριακών και καινοτόμων προϊόντων της με ελαιόλαδο «Εν Ελλάδι», υπέγραψε η Creta Farm στις 12 Μαρτίου 2009.

Η συμφωνία προβλέπει τη σύσταση, από κοινού, ισπανικής εταιρείας με την επωνυμία "Creta Farms Spain S.L", στην οποία οι δύο εταιρείες θα συμμετέχουν με ποσοστό 50% έκαστη.

Με τη συμφωνία αυτή η Creta Farm εξασφαλίζει την είσοδό της στην αγορά τροφίμων της Ισπανίας, με 45 εκατ. καταναλωτές κι εκτιμώμενο ετήσιο κύκλο εργασιών, στον τομέα των αλλαντικών, που υπερβαίνει τα 7 δισ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης παραχώρησης χρήσης ("License Agreement"), η Creta Farm θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τα δικαιώματα χρήσης και εκμετάλλευσης των κατοχυρωμένων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, των εμπορικών σημάτων κι ονομάτων των προϊόντων της σειράς αλλαντικών με ελαιόλαδο, «Εν Ελλάδι», στο γεωγραφικό χώρο της Ισπανίας, την τεχνογνωσία και τις μεθόδους παραγωγής, διαφήμισης και προώθησης, τις οποίες έχει αναπτύξει.

«Προβλέπεται, όμως, ρητά η διατήρηση της κυριότητας των ανωτέρω δικαιωμάτων από την Creta Farm, στο βαθμό που η παραχωρηθείσα πνευματική και βιομηχανική ιδιοκτησία εξελιχθεί περαιτέρω από τη νέα εταιρία, κατά τη διάρκεια ισχύος της σύμβασης. Ως αμοιβή, για την παραχώρηση της πνευματικής ιδιοκτησίας, η ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ θα λαμβάνει, υπό τη μορφή δικαιωμάτων ("royalties"), ποσοστό 1,5% επί των καθαρών πωλήσεων της νέας εταιρείας, από την 3η οικονομική χρήση αυτής», διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η ΑRGAL Groupo Alimentario θα εισφέρει στη νέα εταιρεία τις σύγχρονες εγκαταστάσεις παραγωγής της, το εκτεταμένο δίκτυο διανομής και πωλήσεων καθώς κι όλες τις σχετικές, απαιτούμενες υποστηρικτικές υπηρεσίες κι εργασίες, με σκοπό την παραγωγή και προώθηση στην Ισπανία της γνωστής, καινοτόμου και παγκοσμίως πατενταρισμένης σειράς προϊόντων «Εν Ελλάδι».

«Απώτερος στόχος της συνεργασίας», σύμφωνα με την ελληνική εταιρεία, «είναι να καταστεί η δημιουργούμενη εταιρεία κυρίαρχη στην αγορά επεξεργασμένου κρέατος στην Ισπανία, με την εμπορική εκμετάλλευση των μοναδικών προϊόντων "Εν Ελλάδι", της Creta Farm, τα οποία έχουν αναγνωρισθεί ως στοιχείο υγιεινής, μεσογειακής διατροφής και έχουν λάβει σημαντικές πιστοποιήσεις».

Σημειώνεται ότι η αλλαντοβιομηχανία ΑRGAL Groupo Alimentario ιδρύθηκε το 1914 ως οικογενειακή επιχείρηση και σήμερα βρίσκεται στην 3η θέση της ισπανικής αγοράς αλλαντικών.

«Η συνεργασία μεταξύ της Creta Farm και της ΑRGAL Groupo Alimentario αναμένεται ότι θα επηρεάσει θετικά τα αποτελέσματα του ομίλου μας αυξάνοντας τον κύκλο εργασιών του ομίλου», καταλήγει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της.