Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 15:43

FedEx: Κάμψη 75% στα κέρδη γ’ τριμήνου χρήσης

Μειωμένα κατά 75% εμφανίστηκαν τα κέρδη της FedEx στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν για πρώτη φορά σε τουλάχιστον μία δεκαετία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης. Σε κατάργηση θέσεων εργασίας και περαιτέρω μείωση μισθών προχωρά η εταιρεία.

Μειωμένα κατά 75% εμφανίστηκαν τα κέρδη της FedEx στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν για πρώτη φορά σε τουλάχιστον μία δεκαετία, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική εταιρεία, οι περικοπές των μισθών θα επεκταθούν σε ορισμένους υπαλλήλους εκτός ΗΠΑ, ενώ προβλέπεται και η κατάργηση θέσεων εργασίας, σε μια προσπάθεια να εξοικονομηθούν 1 δισ. δολάρια μέχρι την επόμενη χρονιά.

Τα καθαρά κέρδη της FedEx μειώθηκαν σε 97 εκατ. δολάρια ή 31 δολάρια ανά μετοχή, από 393 εκατ. δολάρια ή 1,26 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Τα έσοδα μειώθηκαν κατά 14% στα 8,14 δισ. δολάρια. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 46 σεντς ανά μετοχή.

Για το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης, η εταιρεία αναμένει κέρδη 45-70 σεντς ανά μετοχή, έναντι 70 σεντς που αναμένουν οι αναλυτές.

Η μετοχή της FedEx υποχωρούσε, λίγο πριν το άνοιγμα της Wall Street, κατά 0,6% στα 42,80 δολάρια.