Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2009 15:58

Δ. Σιούφας: Συμμετοχή των βουλευτών στην περιστολή των δαπανών

Στη συμμετοχή των βουλευτών στην προσπάθεια περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Στη συμμετοχή των βουλευτών στην προσπάθεια περιστολής των δημοσιονομικών δαπανών αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας.

Πέραν της επιβολής της κράτησης του 5% στη βουλευτική αποζημίωση του 2009 (υπέρ του Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής), οι βουλευτές δεν θα λάβουν αύξηση στην αποζημίωσή τους το 2009 (όπως και οι δημόσιοι λειτουργοί με ειδικά μισθολόγια), ενώ θα πληρώσουν και την έκτακτη οικονομική εισφορά για τα συνολικά εισοδήματά τους, του 2007, εφόσον αυτά ξεπερνούν τις 60.000 ευρώ, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σιούφας υπενθύμισε ότι οι βουλευτές δεν έλαβαν, ύστερα από σχετική απόφασή τους, την αύξηση που ορίστηκε για το μισθό του προέδρου του Αρείου Πάγου, με βάση το τελευταίο μισθολόγιο των δικαστικών (σσ οι βουλευτικές αποζημιώσεις ακολουθούν τις αποδοχές του προέδρου του Αρείου Πάγου), ότι η Βουλή επέστρεψε στην κυβέρνηση ποσό 5,7 εκ. ευρώ από τον περσινό προϋπολογισμό της και ότι περικόπτει κατά 10% τις ελαστικές δαπάνες του 2009.

Όπως είπε στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Σιούφας, η Βουλή δέχθηκε την κράτηση του 5% επί της βουλευτικής αποζημίωσης, που ανέρχεται περίπου στα 5.800 ευρώ μηνιαίως, σημειώνοντας ότι ουδείς βουλευτής διαφωνεί στη συνδρομή των εχόντων ανάγκη.

Κληθείς δε, να σχολιάσει τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας & Οικονομικών και εάν υπήρξε «αταξία» σε σχέση με την αυτονομία της Βουλής να αποφασίζει τα του οίκου της, ο κ. Σιούφας είπε ότι δεν υπήρξε «αταξία», αλλά «αρρυθμία», ενώ υπενθύμισε ότι ο προϋπολογισμός της Βουλής τίθεται υπό την έγκριση της κυβέρνησης.