Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2009 15:48

Καμία αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο για τις εργασιακές σχέσεις

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. ΠΑΣΟΚ: Γενικευμένη ελαστικοποίηση της εργασίας με τις «ευλογίες» του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου για τις εργασιακές σχέσεις, ξεκαθάρισε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση με αφορμή τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/20/1643791.htm .

Όπως είπε ο κ. Αντώναρος, ο έλεγχος για την εφαρμογή της νομοθεσίας είναι συνεχής και όπου υπάρχουν παραβατικές συμπεριφορές, οι παραβάτες υφίστανται τις συνέπειες. «Ο πρωθυπουργός -παρατήρησε- δεν ενθάρρυνε τέτοιες συμπεριφορές», σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να μην κλείσουν επιχειρήσεις ή να μη φτάσουμε σε απολύσεις».

Για συνταγές αποτυχίας, που μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνικές συγκρούσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Οι "ευλογίες" που ο πρωθυπουργός παρείχε, με πρωτοβουλία του, στους εργοδότες για την γενικευμένη ελαστικοποίηση της εργασίας, ως απάντηση στην οικονομική κρίση, ακολουθήθηκαν από την άστοχη, αλλά και εκτός θέματος προειδοποίηση της υπουργού του, κ. Πετραλιά, "περί παράνομων απολύσεων και διατάραξης των εργασιακών σχέσεων". Όλες αυτές οι σπασμωδικές κινήσεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά συνταγές αποτυχίας, που μπορεί να πυροδοτήσουν κοινωνικές συγκρούσεις, καθώς προκαλούν ευθέως το περί δικαίου αίσθημα της κοινής γνώμης», υπογράμμισε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Η διασφάλιση της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων στην Ελλάδα μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί με αυξημένη προστασία για τους εργαζόμενους και δίκαιη κατανομή των βαρών και θυσιών για την αντιμετώπιση της κρίσης. Κάτι τέτοιο, όμως, προϋποθέτει μια σοβαρή κυβέρνηση με σχέδιο, και όχι μια παραπαίουσα κουρασμένη κυβέρνηση», κατέληξε η κ. Χριστοφιλοπούλου.