Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 00:01

Σταθερή άνοδος στη Wall Street

Οι μετοχές στη Wall Street συνέχισαν το ράλι που οδήγησε το δείκτη S&P 500 σε άνοδο 25% σε διάστημα δυόμισι εβδομάδων.

Οι μετοχές στη Wall Street συνέχισαν το ράλι που οδήγησε το δείκτη S&P 500 σε άνοδο 25% σε διάστημα δυόμισι εβδομάδων. Η ανακούφιση για την επιτυχή έκβαση της χθεσινής δημοπρασίας 7ετών αμερικανικών κρατικών ομολόγων αντιστάθμισε τα αρνητικά στοιχεία για τη μεγάλη αύξηση των αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ, με τους επενδυτές να συνεχίζουν ωστόσο να διερωτώνται εάν τελικά η αγορά έχει βρει σταθερό έδαφος.

Στην Ευρώπη, οι μετοχές έκλεισαν τελικά με άνοδο σε μία νευρική συνεδρίαση στη διάρκεια της οποίας τα κέρδη του τραπεζικού και μεταλλευτικού τομέα κατάφεραν να επισκιάσουν τις απώλειες των εταιρειών πετρελαίου και κοινής ωφέλειας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με οριακή άνοδο 0,2% στις 745,33 μονάδες, αφού όμως ενωρίτερα ταλαντεύθηκε μεταξύ των 747,83 και 737 μονάδων. Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,6%, ο DAX στη Φρανκφούρτη 0,9%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχώρησε οριακά 0,05%. Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε 1,8%, σε υψηλά δυόμισι μηνών.

Την ίδια στιγμή, έρευνα του Reuters για τις παγκόσμιες μετοχές έδειξε ότι το φετινό έτος θα είναι δύσκολο μετά τη συντριπτική πτώση του 2008, με τα περισσότερα χρηματιστήρια να καταγράφουν μέτρια κέρδη αλλά και κάποια άλλα να παραμένουν στάσιμα.