Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 08:57

Fitch Ratings: Θετική αξιολόγηση του δανεισμού της Ρουμανίας

Θετικά σχολίασε η Fitch Ratings τη διάθεση του δανείου συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και άλλους διεθνείς οργανισμούς, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά, θα ενισχύσουν το συναλλαγματικό απόθεμα της χώρας, αλλά και θα βοηθήσουν τη συνέχιση της αναπτυξιακής της προσπάθειας.

Θετικά σχολίασε η Fitch Ratings τη διάθεση του δανείου συνολικού ύψους 20 δισ. ευρώ, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και άλλους διεθνείς οργανισμούς, τονίζοντας ότι τα χρήματα αυτά, θα ενισχύσουν το συναλλαγματικό απόθεμα της χώρας, αλλά και θα βοηθήσουν τη συνέχιση της αναπτυξιακής της προσπάθειας. Παράλληλα, η Fitch Ratings, επισημαίνει ότι το δάνειο θα μειώσει την έκθεση της ρουμανικής οικονομίας, έναντι των συνεπειών της διεθνούς οικονομικής κρίσης.

Η εκτίμηση της Fitch Ratings, επισημαίνει υποχρεώσεις εξυπηρέτησης του μακρόχρονου εξωτερικού δανεισμού της Ρουμανίας, οικονομικού ύψους 27 δισ δολαρίων για το 2009. Εάν στις υποχρεώσεις αυτές προστεθούν και οι μεσοπρόθεσμες ανάγκες δανειακής εξυπηρέτησης, τότε, οι απαιτήσεις αυξάνονται στα 59 δισ δολάρια, έναντι συναλλαγματικών αποθεμάτων 36,4 δισ δολαρίων στα τέλη Ιανουαρίου του 2008, μετά την υποτίμηση του εθνικού νομίσματος κατά (-21%) από τα τέλη Αυγούστου της προηγούμενης χρονιάς.