Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 09:38

Siemens: Διατηρεί τους στόχους για τη χρήση 2009

Η Siemens διατηρεί τους στόχους της για την οικονομική χρήση του 2009, προς το παρόν, ξεκαθάρισε ο οικονομικής διευθυντής της, Τζο Κάιζερ, μιλώντας αργά χθες σε δημοσιογράφους. Στα τέλη Ιανουαρίου, ο γερμανικός όμιλος είχε ανακοινώσει ότι στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη μεταξύ 8-8,5 δισ. ευρώ.

Η Siemens διατηρεί τους στόχους της για την οικονομική χρήση του 2009, προς το παρόν, ξεκαθάρισε ο οικονομικής διευθυντής της, Τζο Κάιζερ, μιλώντας αργά χθες σε δημοσιογράφους.

«Όσο δεν έχουμε νέους στόχους, οι παλιοί είναι έγκυροι», δήλωσε ο Κάιζερ, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει αν η γερμανική εταιρεία θα υποβαθμίσει τις προβλέψεις της στις 29 Απριλίου, όταν θα παρουσιάσει τα οικονομικά της αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Siemens είχε ανακοινώσει ότι στοχεύει σε λειτουργικά κέρδη – και από τους τρεις τομείς δραστηριοτήτων της (ενέργεια, βιομηχανία, υγεία) – μεταξύ 8-8,5 δισ. ευρώ για τη χρήση 2009. Τα λειτουργικά κέρδη στον βασικό τομέα δραστηριοτήτων της εταιρείας διαμορφώθηκαν πέρυσι σε 6,52 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κάιζερ, τα λειτουργικά κέρδη του δεύτερου τριμήνου στους τρεις ανωτέρω τομείς θα παρουσιάσουν διψήφια ποσοστά ανόδου, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, όταν είχαν διαμορφωθεί στα 1,28 δισ. ευρώ. Το δεύτερο τρίμηνο λήγει στις 31 Μαρτίου.

«Η οικονομική κρίση έφτασε στη Siemens, ωστόσο η Siemens δεν βρίσκεται σε κρίση», τόνισε ο οικονομικός διευθυντής του γερμανικού ομίλου. Η διοίκησή του εμμένει, πάντως, στα σχέδιά της για επέκταση του προγράμματος μείωσης των εργατοωρών σε ολόκληρη την εταιρεία.