Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 27 Μαρτίου 2009 13:17

ΥΠΑΝ: Εναρκτήρια συνάντηση για το έργο Εποπτείας της Αγοράς

Την έναρξη υλοποίησης του έργου «Εποπτεία της Αγοράς (Α’ Φάση) - Ανάπτυξη και Λειτουργία Ολοκληρωμένου Συστήματος Εποπτείας της Αγοράς», ανακοίνωσε το ΥΠΑΝ. Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Ιωάννη Μπούγα, και την Ένωση Εταιρειών «UNISYSTEMS A.Ε.E. - PLANNING A.E. - DQS Ε.Π.Ε.».

Το έργο, συμβατικού τιμήματος 1.785.267,55 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ), στοχεύει στη διαμόρφωση του διοικητικού και λειτουργικού πλαισίου για τη σταδιακή ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου και σύγχρονου συστήματος «Επιτήρησης της Αγοράς», σε εθνικό επίπεδο.

Σε πρώτη φάση, το έργο εστιάζει, σε τομεακό επίπεδο (Υπουργείο Ανάπτυξης), διαμορφώνοντας και δοκιμάζοντας τις λειτουργίες του εθνικού συστήματος, πιλοτικά, στον τομέα της Βιομηχανίας. Το βασικό εργαλείο άσκησης και ελέγχου των λειτουργιών της επιτήρησης αγοράς είναι το «Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα» για επιτήρηση της αγοράς.

Σε συνέχεια της υπογραφής της σύμβασης, χθες, 26-03-09, πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μπούγα η εναρκτήρια συνάντηση μεταξύ στελεχών της αναδόχου ένωσης Εταιρειών και στελεχών της ΓΓΒ, όπου τονίστηκε η σημασία του έργου και η ανάγκη μίας εποικοδομητικής συνεργασίας για την ορθή και έγκαιρη υλοποίησή του. Ο υπεύθυνος έργου της Ένωσης Εταιρειών κ. Λυμπερόπουλος έκανε την παρουσίαση του χρονοδιαγράμματος των βασικών παραδοτέων και της ομάδας έργου του αναδόχου, σε ευρύτερη ομάδα στελεχών της ΓΓΒ, τα οποία θα εμπλακούν στην υλοποίηση του έργου.