Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 13:22

Φ. Πάλλη-Πετραλιά: Προέχει η προστασία της απασχόλησης

Ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία της απασχόλησης έστειλε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά μετά τη συνεργασία της με τον Πρωθυπουργό.

Ξεκάθαρο μήνυμα για την προστασία της απασχόλησης έστειλε η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά μετά τη συνεργασία της με τον Πρωθυπουργό, τονίζοντας σε δηλώσεις της ότι «δεν θα δεχθούμε καμιά παρέκκλιση μέσα στο υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, όπως επίσης δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν να χρησιμοποιήσει την κρίση ως πρόσχημα για ίδιες επιδιώξεις ή σκοπιμότητες».

«Ο κυβερνητικός στόχος και πεποίθηση του υπουργείου Απασχόλησης ήταν και είναι ότι η οικονομική ανάκαμψη είναι συνυφασμένη με την προστασία της απασχόλησης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Πετραλιά εξέφρασε επίσης την βεβαιότητα ότι «η κρίση, που αυτή τη στιγμή είναι μια πραγματικότητα, ελέγχεται» και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση έχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης για τη στήριξη των πλέον αδύναμων ομάδων του πληθυσμού».

Τέλος, σε ερώτηση αν βλέπει πρόωρες εκλογές η κ. Πετραλιά απάντησε: «Βλέπω ευρωεκλογές στις 7 Ιουνίου».

KKE: Ενίσχυση των καπιταλιστών

«Η ενίσχυση της απασχόλησης, που δηλώνει ότι προωθεί η κυβέρνηση, δεν είναι τίποτα άλλο από τη νέα προκλητική ενίσχυση των καπιταλιστών από χρήματα των εργαζομένων, αντί για πραγματική στήριξη των ανέργων και των οικογενειών τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ σχετικά με της δηλώσεις της Φ. Παλλη Πετραλιά για την προστασία της απασχόλησης.

«Η εφαρμογή των νόμων των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι απειλή προς τους εργαζόμενους και όχι προς τους βιομήχανους και τους άλλους μεγαλοεργοδότες, γιατί τους δίνουν τη δυνατότητα να επιβάλουν την προσωρινή μερική δουλειά και τη μείωση των μισθών», προσθέτει το Κομμουνιστικό Κόμμα.