Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 01 Απριλίου 2009 09:54

China Minmetals: Προσφορά 1,2 δισ. δολ. για τα ορυχεία της OZ Minerals

Στην εξαγορά της πλειονότητας των ορυχείων της OZ Minerals, έναντι τιμήματος 1,2 δισ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η China Minmetals Group. Η αρχική κεφαλαιοποίηση της OZ Minerals, μετά την πώληση των παγίων, θα ανέρχεται σε 2,3 δισ. δολάρια Αυστραλίας.

Στην εξαγορά της πλειονότητας των ορυχείων της OZ Minerals, έναντι τιμήματος 1,2 δισ. δολαρίων, συμφώνησε να προχωρήσει η China Minmetals Group.

Σε σημερινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι η μεγαλύτερη εταιρεία εμπορίας μετάλλων στην Κίνα θα αποκτήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη μονάδα εξόρυξης ψευδαργύρου στον κόσμο και μονάδες στην Αυστραλία, το Λάος και τον Καναδά.

Η αυστραλιανή εταιρεία εξασφάλισε παράταση ενός μηνός για χρέος ύψους περίπου 1,2 δισ. δολαρίων Αυστραλίας. Βάσει των όρων της συμφωνίας, η OZ Minerals θα διατηρήσει το ορυχείο χαλκού και χρυσού Prominent Hill.

«Η αναθεωρημένη προσφορά για την Minmetals αφήνει τους μετόχους της OZ Minerals σε πολύ καλύτερη θέση απ’ ό,τι η προηγούμενη προσφορά», παρατηρεί αναλυτής της Platypus Asset Management στο Σύδνεϋ.

Σημειώνεται ότι η αρχική κεφαλαιοποίηση της OZ Minerals, μετά την πώληση των παγίων, θα ανέρχεται σε 2,3 δισ. δολάρια Αυστραλίας, ή 75 σεντς ανά μετοχή, σύμφωνα με αναλυτές.