Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 15 Απριλίου 2009 10:50

Τουρκία: Σε επίπεδα - ρεκόρ η ανεργία

Στο ιστορικό υψηλό του 15,5% αναρριχήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία στις αρχές του 2009, καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση περιόρισε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και οδήγησε σε μαζικές απολύσεις.

Σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αναρριχήθηκε το ποσοστό ανεργίας στην Τουρκία στις αρχές του 2009, καθώς η παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση περιόρισε την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα και οδήγησε σε μαζικές απολύσεις.

Σύμφωνα με την τουρκική στατιστική υπηρεσία, την περίοδο Δεκεμβρίου – Φεβρουαρίου το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 15,5% από 13,6% που ήταν το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο. Ο αριθμός των ανέργων εκτινάχθηκε στα 3,650 εκατομμύρια από 2,591 εκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Σημειώνεται ότι στους νέους το ποσοστό ανεργίας έφτασε στο 27,9%, έναντι 21,2% που ήταν το αντίστοιχο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς.

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα υπογραμμίζουν τον βαθμό στον οποίο έχει επηρεαστεί η τουρκική οικονομία από την διεθνή κρίση και εντείνουν τις πιέσεις προς την κυβέρνηση της χώρας να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για λήψη δανείου από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).