Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 10:23

Μειώνει το προσωπικό της κατά 5% η Yahoo

Σε μείωση του προσωπικού της, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 5% ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Yahoo, στο πλαίσιο της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της Wall Street. Στα 118 εκατ. δολάρια τα κέρδη πρώτου τριμήνου.

Σε μείωση του προσωπικού της, σε παγκόσμιο επίπεδο, κατά 5% ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Yahoo, στο πλαίσιο της παρουσίασης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της, τα οποία ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της Wall Street.

Όπως τόνισε ο αμερικανικός κολοσσός, οι οικονομικές συνθήκες παρέμειναν δύσκολες, καθώς τα διαφημιστικά έσοδα στα site Yahoo και σε εκείνα με τα οποία συνεργάζεται υποχώρησαν περαιτέρω κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου.

Παρόλα αυτά, η εταιρεία φαίνεται να έχει πραγματοποιήσει σημαντικά βήματα όσον αφορά στον έλεγχο των δαπανών της, αντισταθμίζοντας την ανωτέρω πτώση, καθώς η νέα διευθύνουσα σύμβουλός της Κάρολ Μπαρτζ επιχειρεί να τονώσει τα οικονομικά της Yahoo.

Τον περασμένο Οκτώβριο, η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι θα μειώσει το προσωπικό της κατά το ένα δέκατο, απολύοντας περίπου 1.500 υπαλλήλους. Στα τέλη του 2008 απασχολούσε περίπου 13.600 υπαλλήλους. Όπως είχε διευκρινίσει η διοίκηση, το κόστος των περικοπών αυτών θα επηρέαζε τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου.

Σημειώνεται ότι η Yahoo εμφάνισε καθαρά κέρδη 118 εκατ. δολαρίων ή 8 σεντς ανά μετοχή το πρώτο τρίμηνο, έναντι 537 εκατ. δολαρίων ή 37 σεντς ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 13% στα 1,58 δισ. δολάρια.

«Εξακολουθούν να υπάρχουν πολύ σκοτεινά σύννεφα στον ορίζοντα», δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Μπλέικ Γιόργκενσεν, στο Reuters.

Η διοίκηση της Yahoo αναμένει πωλήσεις μεταξύ 1,425 δισ. δολαρίων και 1,625 δισ. δολαρίων για το τρέχον τρίμηνο.