Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2009 11:36

Ηπια άνοδος στην Ευρώπη

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, χάρη στην άνοδο που καταγράφεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Το επενδυτικό κλίμα επηρεάζεται θετικά από τις δηλώσεις Γκάιτνερ σχετικά με την κατάσταση των αμερικανικών τραπεζών.

Σε θετικό έδαφος πέρασαν οι ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές, χάρη στην άνοδο που καταγράφεται στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

Το κλίμα επηρεάζει θετικά η δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθι Γκάιτνερ, ότι οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν επαρκή αποθέματα για να προστατευθούν έναντι πιθανών ζημιών.

Στις 11:00 (ώρα Ελλάδος), ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 διαμορφωνόταν στις 788,03 μονάδες, αυξημένος κατά 0,12%.

Στον χρηματοοικονομικό κλάδο, η μετοχή της Barclays ενισχυόταν κατά 7,7%, ενώ οι μετοχές των ING, Allianz, BNP Paribas, AXA, Credit Suisse, UniCredit και Deutsche Bank σημείωναν άνοδο 2,5%-3,8%.

Κέρδη 10% καταγράφει και η σουηδική εταιρεία οικιακών συσκευών Electrolux, η οποία ανακοίνωσε σημαντικά κέρδη, ενώ η Heineken υποχωρεί 4% λόγω μείωσης του όγκου πωλήσεων.

Αντιθέτως, πτώση σημειώνει ο φαρμακευτικός όμιλος Roche μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα των δοκιμών φαρμάκου για την καταπολέμηση του καρκίνου.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,05%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη κατά 0,36% και ο CAC 40 στο Παρίσι κατά 0,17%.