Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 27 Απριλίου 2009 19:11

Βολές αρτοποιών κατά της Vivartia

Έντονα αντιδρούν οι αρτοποιοί στο διαχωρισμό της τιμής διάθεσης του φρέσκου γάλακτος της Vivartia από σούπερ μάρκετ και φούρνους. Σήμερα, πρώτη ημέρα πώλησης του προϊόντος προς 1 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ και προς 1,20 από τα μικρότερα καταστήματα και τους φούρνους, οι αρτοποιοί (Συντεχία Αρτοποιών Αθηνών-συνεταιρισμός Αρτοποιών) με ανακοίνωσή τους «απαράδεκτη τη δυσφήμιση των καταστημάτων τους για τη διαφορά τιμής που υπάρχει με τα σούπερ μάρκετ».

Έντονα αντιδρούν οι αρτοποιοί στο διαχωρισμό της τιμής διάθεσης του φρέσκου γάλακτος της Vivartia από σούπερ μάρκετ και φούρνους. Σήμερα, πρώτη ημέρα πώλησης του προϊόντος προς 1 ευρώ από τα σούπερ μάρκετ και προς 1,20 από τα μικρότερα καταστήματα και τους φούρνους, οι αρτοποιοί (Συντεχία Αρτοποιών Αθηνών-συνεταιρισμός Αρτοποιών) με ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν «απαράδεκτη τη δυσφήμιση των καταστημάτων τους για τη διαφορά τιμής που υπάρχει με τα σούπερ μάρκετ».

«Είμαστε αυτοί που πληρώνουμε μετρητοίς κάθε πρωί την εταιρεία και όχι μετά από έξι μήνες. Είμαστε αυτοί που δεν μας πληρώνει για να βάλουμε το γάλα της στο ράφι, την θέση, την προώθηση, τον κωδικό. Δουλεύουμε το γάλα με 11,2% μικτό κέρδος και η εφορία θεωρεί ότι βγάζουμε καθαρά 15% και τελικά, εμείς θα αγοράζουμε το γάλα 1,08 ευρώ και τα σούπερ θα το πουλάνε 1 ευρώ» δήλωσε ο κ. Αν. Χρήστου πρόεδρος του συνεταιρισμού αρτοποιών και πρόεδρος υπό αναστολή της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών και ζητάει από την Vivartia να αλλάξει την στάση της απέναντί τους διαφορετικά σημειώνει ότι θα σαμποτάρουν το προϊόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ