Οικονομία & Αγορές
Παρασκευή, 08 Μαΐου 2009 13:05

Sea Diamond: Στις 16 Μαΐου αρχίζει η απάντληση των καυσίμων

Αρχίζει στις 16η Μαΐου η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του Sea diamond. Η Louis Hellenic Cruises υπέγραψε συμφωνητικό για να αναλάβει τις εργασίες άντλησης με την εταιρεία Dronik Maritime Consultans Ltd. και η εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. θα αναλάβει την περιβαλλοντική υποστήριξη της επιχείρησης.

Αρχίζει στις 16η Μαΐου η επιχείρηση απάντλησης των καυσίμων του Sea diamond. Από αύριο 9/5/2009 αναμένονται στο νησί μηχανήματα και υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην απάντληση, ενώ ήδη έχει ενημερωθεί σχετικά το Λιμεναρχείο Θήρας.

Η Louis Hellenic Cruises υπέγραψε συμφωνητικό για να αναλάβει τις εργασίες άντλησης με την εταιρεία Dronik Maritime Consultans Ltd. και η εταιρεία Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. θα αναλάβει την περιβαλλοντική υποστήριξη της επιχείρησης.

Όπως έχει επισημάνει η Louis, το σχέδιο άντλησης που συνέταξε o εξειδικευμένος βρετανικός οίκος, Dronik Maritime Consultants Ltd, ο οποίος διαθέτει εμπειρία πολλών δεκαετιών σε παρόμοιες εργασίες, βασίζεται σε ιδιαίτερα καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους όσον αφορά στις τεχνικές άντλησης που είναι εφαρμόσιμες στην περίπτωση του συγκεκριμένου ναυαγίου.