Οικονομία & Αγορές
Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 11:31

BT: Μείωση μερίσματος, νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Σε μείωση του μερίσματός της προχωρά η BT Group, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας στη Βρετανία, μετά τις ζημίες που εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης. Επίσης, σχεδιάζει να περικόψει φέτος «αντίστοιχο» αριθμό θέσεων εργασίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Σε μείωση του μερίσματός της προχωρά η BT Group, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεφωνίας στη Βρετανία, μετά τις ζημίες που εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο της χρήσης, λόγω των δαπανών για τη βελτίωση της μονάδας παγκόσμιων υπηρεσιών.

Συγκεκριμένα, το τελικό μέρισμα της εταιρείας, που ανέρχεται σε 1,1 πένες, φέρνει το ετήσιο ποσό που θα καταβληθεί στις 6,5 πένες από 15,8 πένες που ήταν την προηγούμενη χρονιά.

Η BT Group εμφάνισε καθαρές ζημίες 977 εκατ. στερλινών (1,48 δισ. δολ.) στο τρίμηνο μέχρι το Μάρτιο, έναντι κερδών 426 εκατ. στερλινών ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία σχεδιάζει να περικόψει φέτος «αντίστοιχο» αριθμό θέσεων εργασίας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, όταν προέβη σε περίπου 15.000 απολύσεις, δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλός της, Τόνι Τσανμιούγκαμ.