Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 19 Μαΐου 2009 16:06

Lloyds: Προς περικοπή 625 θέσεων εργασίας

Σε περικοπή 625 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η Lloyds Banking Group, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της στη μονάδα χονδρικής τραπεζικής. Οι ανωρτέρω απολύσεις αφορούν στις μονάδες της τράπεζαες στη Σκωτία, την Αγγλία και την Ουαλία.

Σε περικοπή 625 θέσεων εργασίας προσανατολίζεται η Lloyds Banking Group, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των δραστηριοτήτων της στη μονάδα χονδρικής τραπεζικής.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης ενυπόθηκων δανείων στη Βρετανία αναφέρει ότι οι ανωτέρω απολύσεις έχουν μοιραστεί ομαλά μεταξύ των μονάδων στη Σκωτία, την Αγγλία και την Ουαλία.

Ήδη, από τις 23 Απριλίου, η βρετανική τράπεζα είχε προαναγγείλει 1.915 απολύσεις.

Η Lloyds, που ελέγχεται σε ποσοστό 43% από τη βρετανική κυβέρνηση, εξαγόρασε νωρίτερα φέτος την HBOS έναντι 7,7 δισ. στερλινών (11,2 δισ. δολ.), αποκτώντας ένα μεγάλο δίκτυο υποκαταστημάτων στη Βρετανία και περισσότερους από 30 εκατ. πελάτες.

Ο νέος όμιλος, ο οποίος απασχολεί περί τα 140.000 άτομα, σχεδιάζει να περιορίσει τις δαπάνες μέχρι το 2011 κατά 1,5 δισ. στερλίνες, προχωρώντας σε απολύσεις, πωλήσεις μονάδων και κλείσιμο καταστημάτων.