Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 20 Μαΐου 2009 18:22

ΒΕΑ: Ικανοποίηση για τις δράσεις για ΜμΕ

Με ικανοποίηση χαιρετίζει τις δράσεις του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για τις ΜμΕ το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, επισημαίνοντας την ιδιαίτερη ανάγκη στήριξης της μεταποίησης ιδιαίτερα των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και μέσω αυτών του παραγωγικού ιστού της χώρας.

Παράλληλα το ΒΕΑ αναμένει από το Υπουργείο:

· Η κατανομή των πόρων του προγράμματος μεταξύ της Περιφέρειας και της Αττικής να βρίσκεται σε άμεση αναλογία με το βαθμό συγκέντρωσης επιχειρήσεων.

· Οι χρόνοι υλοποίησης μιας επένδυσης να προσδίδουν μεγαλύτερη ευχέρεια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

· Ακόμη το ελάχιστο ύψος που τίθεται για τις επενδυτικές προτάσεις της μεταποίησης να ανταποκρίνεται στα μεγέθη των επενδύσεων που υλοποιούν και οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

· Επί πλέον το ΒΕΑ αναμένει οι ενδιάμεσοι φορείς (εν προκειμένω τράπεζες) να αντιμετωπίζουν τις μικρότερες επιχειρήσεις έχοντας συνείδηση της επιδιωκόμενης πολιτικής στήριξης των επιχειρήσεων που εφαρμόζει η πολιτεία και όχι με μοναδικό γνώμονα τα κριτήρια των χρηματοπιστωτικών οργανισμών.

Το ΒΕΑ πάντως χαρακτηρίζει πολύ θετική την επιλεξιμότητα των δαπανών για κτιριακά, τη δυνατότητα υποβολής πρότασης σε περισσότερες θεματικές ενότητες, τον ενιαίο χαρακτήρα του προγράμματος και την έλλειψη αναφοράς σε κύκλους με ημερομηνίες λήξης στην κατάθεση προτάσεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ