Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 25 Μαΐου 2009 14:19

Α. Βέμπερ: Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι περιορίζεται η ύφεση

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η οικονομική επιβράδυνση στη Γερμανία και την Ευρωζώνη περιορίζεται, σύμφωνα με τον διοικητή της Bundesbank, ¶ξελ Βέμπερ. Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ παρατηρεί, πάντως, ότι οι ενδείξεις είναι σποραδικές και δεν θα πρέπει να υπερτιμηθούν.

Αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η οικονομική επιβράδυνση στη Γερμανία και την Ευρωζώνη περιορίζεται, σύμφωνα με τον διοικητή της Bundesbank, ¶ξελ Βέμπερ.

«Τελευταία, αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η επιβράδυνση στην Ευρωζώνη και τη Γερμανία περιορίζεται», αναφέρεται στο κείμενο της ομιλίας του, που θα δοθεί σε συνεδρίαση του Γερμανο-Φινλανδικού Εμπορικού Επιμελητηρίου στο Ελσίνκι.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) παρατηρεί, πάντως, ότι οι ενδείξεις είναι σποραδικές και δεν θα πρέπει να υπερτιμηθούν.

Ο αντίκτυπος των κυβερνητικών προγραμμάτων στήριξης θα είναι πιο έντονος τον υπόλοιπο χρόνο, τονίζει, μεταξύ άλλων, ο Βέμπερ, σημειώνοντας πως «υπάρχουν σίγουρα προσδοκίες ότι η οικονομία της Ευρωζώνης θα σταθεροποιηθεί σταδιακά αργότερα το 2009».

Πηγή: Reuters