Οικονομία & Αγορές
Τετάρτη, 27 Μαΐου 2009 11:25

Intrasoft International: Εργο 2,75 εκατ. € για το βουλγαρικό υπ. Οικονομικών

Έργο, συνολικής αξίας 2,75 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η INTRASOFT International, θυγατρική της Intracom IT Services, σε συνεργασία με την VEREO και την Intracom IT Services, για το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας. Η συμμετοχή της INTRASOFT ανέρχεται σε 1,65 εκατ. ευρώ.

Έργο, συνολικής αξίας 2,75 εκατ. ευρώ, ανέλαβε η INTRASOFT International, θυγατρική της Intracom IT Services, σε συνεργασία με την VEREO και την Intracom IT Services, για το υπουργείο Οικονομικών της Βουλγαρίας.

Ειδικότερα, οι εταιρείες ανέλαβαν την εφαρμογή του συστήματος διακίνησης και ελέγχου των προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης της ΕΕ (EMCS) για λογαριασμό του βουλγαρικού υπουργείου.

Η συμμετοχή της INTRASOFT στο έργο – το οποίο θα ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο – ανέρχεται σε 1,65 εκατ. ευρώ.

Το EMCS αποτελεί τμήμα του οράματος για μία πραγματικά ολοκληρωμένη τελωνειακή ένωση μεταξύ όλων των κρατών μελών της ΕΕ που να επιτρέπει την άμεση ροή πληροφοριών μεταξύ των εθνικών τελωνείων, βοηθώντας έτσι τα κράτη μέλη να περιορίσουν την απάτη και διευκολύνοντάς τα να αυξήσουν τα έσοδα από τα προϊόντα που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης, σημειώνει INTRASOFT στην ανακοίνωσή της.

Η εφαρμογή του Βουλγαρικού EMCS θα βασιστεί στη λύση X-EYES, που αναπτύχθηκε από κοινού από την INTRASOFT International και την IBM. Μετά την εφαρμογή του EMCS, τα Βουλγαρικά τελωνεία θα μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά διασαφήσεις από τους εμπόρους (Traders), να ενημερώνουν τις λοιπές χώρες της ΕΕ σχετικά με τις μεταφορές προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (EXCISE) από τη Βουλγαρία προς οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος, και να ενημερώνονται από άλλα τελωνεία της ΕΕ σχετικά με τις μεταφορές προϊόντων που υπόκεινται σε ειδικούς φόρους κατανάλωσης (EXCISE) προς τη Βουλγαρία.