Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 01 Ιουνίου 2009 10:15

«Πράσινο» για την πώληση παγίων της Chrysler στη Fiat

Την πώληση στοιχείων ενεργητικού της Chrysler, συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων, σε κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι η ιταλική Fiat, ενέκρινε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ, την Κυριακή. Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές στις 30 Απριλίου.

Την πώληση στοιχείων ενεργητικού της Chrysler σε κοινοπραξία, επικεφαλής της οποίας είναι η ιταλική Fiat, ενέκρινε πτωχευτικό δικαστήριο των ΗΠΑ, την Κυριακή.

Συγκεκριμένα, ο δικαστής ¶ρθουρ Γκονζάλες έδωσε το «πράσινο φως» για την πώληση παγίων, συνολικής αξίας 2 δισ. δολαρίων, σε μια νέα εταιρεία, η οποία θα ελέγχεται σε ποσοστό 68% από ένα ταμείο πρόνοιας συνδεδεμένο με το εργατικό συνδικάτο United Auto Workers.

Η Fiat θα ελέγχει το 20% αυτής, ενώ οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ και του Καναδά θα ελέγχουν το υπόλοιπο 12%.

Στην γραπτή απόφασή του, ο δικαστής Γκονζάλες αναφέρει πως η μόνη εναλλακτική επιλογή στην έγκριση της πώλησης ήταν η «άμεση ρευστοποίηση» της εταιρείας. Τονίζει, επίσης, πως μέλημά του ήταν η διάσωση της αξίας της Chrysler, ως μια συνεχούς δραστηριότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία κατέθεσε αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές στις 30 Απριλίου, σε μια προσπάθεια να ολοκληρώσει την πώληση και τη συμμαχία με τη Fiat εντός 60 ημερών.