Οικονομία & Αγορές
Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009 09:58

Ιαπωνία: Σταθερά στο 0,1% τα επιτόκια

Σταθερό στο 0,1% διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) το βασικό της επιτόκιο, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται. Η BoJ αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την εκτίμησή της για την οικονομία της Ιαπωνίας.

Σταθερό στο 0,1% διατήρησε η Τράπεζα της Ιαπωνίας (BoJ) το βασικό της επιτόκιο, επισημαίνοντας ότι οι οικονομικές συνθήκες στη χώρα έχουν αρχίσει να σταθεροποιούνται.

«Τους προσεχείς μήνες, η ιαπωνική οικονομία πιθανόν να δείξει καθαρότερα σημάδια βελτίωσης», αναφέρει η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας.

Η BoJ αναθεώρησε σήμερα προς τα πάνω την εκτίμησή της για την οικονομία της Ιαπωνίας, για δεύτερο μήνα, καθώς η αύξηση των εξαγωγών και της βιομηχανικής παραγωγής κατέδειξαν ότι η μεγαλύτερη ύφεση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στη χώρα μετριάζεται.

Το γιέν ισχυροποιήθηκε στα 96,41 ανά δολάριο στις 2:40 μ.μ. στο Τόκιο από 96,74 που ήταν πριν την ανακοίνωση.

Η αισιοδοξία των επενδυτών για την ανάκαμψη της οικονομίας ώθησε σε άνοδο τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων. Η απόδοση των ιαπωνικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας υποχώρησε κατά 2,5 μονάδες βάσης στο 1,475% σήμερα, μετά την αναρρίχησή της στα υψηλότερα επίπεδα οκτώ μηνών του 1,56% στις 11 Ιουνίου.