Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 09:46

Aκυβέρνητο σκάφος αναψυχής στη Λευκίμμη

Ακυβέρνητο έμεινε λόγω μηχανικής βλάβης, σήμερα το πρωί, σκάφος αναψυχής σημαίας Αυστρίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης. Πυρκαγιά σε ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος στη μαρίνα Σάνη Χαλκιδικής.

Ακυβέρνητο έμεινε λόγω μηχανικής βλάβης, σήμερα το πρωί, το σκάφος αναψυχής "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ" σημαίας Αυστρίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Αλυκών Λευκίμμης και σε απόσταση 2 ν.μ. από την ακτή.

Με μέριμνα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κατέπλευσε στην περιοχή αρχικά το πλωτό περιπολικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και στη συνέχεια το επαγγελματικό Α/Κ σκάφος "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΙΙ" Ν.Κ. 651, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ανωτέρω σκάφος στο αλιευτικό καταφύγιο Πετρίτη Κέρκυρας.

Οι επιβαίνοντες, είναι όλοι καλά στην υγεία τους, ενώ από τη Λιμενική Αρχή Κέρκυρας απαγορεύθηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα Νηογνώμονα.

Χθες το απόγευμα εξάλλου, πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο ερασιτεχνικό Α/Κ σκάφος "ΑΛΜΠΑΤΡΟΣ" Λ.Θ. 22302, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη μαρίνα Σάνη Χαλκιδικής, με τρεις επιβαίνοντες. Και οι τρεις υπέστησαν εγκαύματα και διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ν.Μουδανιών και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Νοσοκομείο Χαλκιδικής όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν υλικές ζημιές, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση. Από τη Λιμενική Αρχή Φλοίσβου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους.