Οικονομία & Αγορές
Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2009 13:49

GDF Suez: Επένδυση 1,2 δισ. € για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας στην Ολλανδία

Επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με συνδυασμένη καύση βιομάζας και άνθρακα στο Ρότερνταμ, ανακοίνωσε σήμερα η GDF Suez. Η μονάδα, ισχύος 800 μεγαβάτ, θα κατασκευαστεί από τη θυγατρική του γαλλικού ομίλου, Electrabel.

Επενδύσεις, συνολικού ύψους 1,2 δισ. ευρώ, για την κατασκευή ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας με συνδυασμένη καύση βιομάζας και άνθρακα στο Ρότερνταμ, ανακοίνωσε σήμερα η GDF Suez.

Η μονάδα, ισχύος 800 μεγαβάτ, θα κατασκευαστεί από την Electrabel, τη βελγική θυγατρική της δεύτερης μεγαλύτερης παγκοσμίως εταιρείας κοινής ωφελείας .

Όπως διευκρινίζεται στη σχετική ανακοίνωση, η μονάδα θα λειτουργεί κατά 50% με καύση βιομάζας και κατά 50% με καύση άνθρακα και η ενεργειακή αποδοτικότητά της θα ανέρχεται στο 46% σε σύγκριση με αποδοτικότητα 36% των μονάδων που θα αντικαταστήσει.

«Η νέα εγκατάσταση θα μειώσει κατά 25% τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα», δήλωσε στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP εκπρόσωπος της Electrabel.

Η βελγική θυγατρική του γαλλικού ομίλου έχει παραγωγική δυναμικότητα 4.700 μεγαβάτ στην Ολλανδία, όπου απασχολεί 11.000 εργαζομένους.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο